GINOP_PLUSZ-1.2.2-22-2022-00759

A projekt címe:
Technológiai korszerűsítés megvalósítása a Very Wood Team Kft-nél

A kedvezményezett neve:
Very Wood Team Mérnöki Tanácsadó Korlátolt Felelősségű Társaság

A szerződött támogatás összege: 9 999 899 Ft

A támogatás mértéke: 70%

A projekt tartalma:
Jelen fejlesztés lényege a technológiai fejlesztést eredményező új eszközök beszerzése révén a cég versenyképességének javítása volt, a növekedési potenciál kiaknázása, működés szempontjából pedig a fenntartható, hatékonyság-orientált és innováció fókuszú tevékenység ellátása. A projekt megvalósításával céljaink között szerepelt, hogy mikrovállalkozásként a gazdaságban végbemenő folyamatokhoz való alkalmazkodással, felzárkózással és a megnyíló új lehetőségek kihasználásával vállalkozásunk megfeleljen a rohamos technológiai és informatikai fejlődés, az életminőség és bérszínvonal javulás, a gyorsuló technológiai, gazdasági és társadalmi változásokhoz való alkalmazkodás, illetve korszerű infrastrukturális feltételeknek. Ennek keretében az alábbi beruházás valósult meg:

Technológiai korszerűsítést eredményező új gépek beszerzése:
- CASADEI XENIA 30 lapszabász körfűrészgép
- CASADEI FM 21 sorozatfúró gép
- CASADEI F 205 asztali marógép.

A gépekkel a következő technikák érhetőek el: laminált lapok vágása egyedi és sorozatgyártásban, mint például, szállodai szobaberendezések, irodabútorok, nappali bútorok, szobabútorok, konyhabútorok és minden laminált laptermékből készíthető bútor alkatrészének vágása. A beruházással jelentősen csökkent a termékek előállítására fordítandó munkaidő, a termelés felgyorsult, számos új megrendelés teljesítése tudott megvalósulni a megnövelt kapacitással. A beruházás részét képező eszközök a legmodernebb faipari megmunkálógépek közé tartoznak, a bútorgyártás tevékenységünket ezek segítségével magas színvonalon, az ügyféligényeknek maximálisan eleget téve tudjuk végezni. A kapacitásbővítés a termelékenységi potenciál növelése által több megrendelést eredményezett. A beruházás által lehetővé vált, hogy e nem tőkeerős magyar tulajdonú kisvállalkozásunk olyan magas minőségű, modern termékeket gyárthasson, amit jelenleg csak nagy múltú tőkeerős nyugati vállalatok tudhatnak magukénak. A beruházás hozzájárult az alapanyagok eredményesebb felhasználásához, a gyártási idők csökkenéséhez. Ezzel elértük a projekt eredeti célját, ügyfélkörünket bővítve több megrendelés teljesíthető.

A projekt befejezési dátuma: 2023.09.28.

A projekt azonosító száma: GINOP_PLUSZ-1.2.2-22-2022-00759

Közreműködő szervezet:
Pénzügyminisztérium - Gazdaságfejlesztési Programokért Felelős Helyettes Államtitkárság
1139 Budapest, Váci út 81-83.
gazdasagfejlesztes@pm.gov.hu
Tel: +36 1 896 66666

GINOP-2.1.8-17-2018-01832

A projekt címe:
Innovációs versenyképesség-növelés a Very Wood Team Kft-nél

A kedvezményezett neve:
Very Wood Team Mérnöki Tanácsadó Korlátolt Felelősségű Társaság

A szerződött támogatás összege:
6 289 000 Ft

A támogatás mértéke:
50%

A projekt tartalma:
A pályázat során a következő tételeket szereztük be:
  • CASADEI LIBRA 10/1 TC 95 automata kontaktcsiszoló
  • FINI K-MAX 5,5 kW csavarkompresszor, tartállyal és hűtve szárítóval
  • SEMA Lépcső tervező és gyártó szoftver

A projekt során beszerzésre került eszközök és szoftver a faipari és bútoripari termékek gyártásához járul hozzá, a korábbi kapacitásunk legalább megduplázásával jár. Kiváló hasznunkra lesz a gyártási folyamataink során.
Az új berendezések nagy előnyére vannak a minőségi változásnak a gyártás területén, melyet a megrendelők is érzékelnek majd. A beruházás célja volt a pontosabb, hatékonyabb munka, a visszatérő megrendelői kör magas színvonalú kiszolgálása a gép beszerzésével. A projekt segítségével az elszegényedő vidéki térségek további leszakadásának megállításába kívánunk bekapcsolódni. Az újonnan beszerzett eszköz a versenyképesség növelését, megőrzését és a szolgáltatások bővítését is eredményezi, illetve nem utolsó sorban az árbevételt is emelni tudjuk kb. 10%-kal. Mindezen tevékenységek egyértelműen hozzájárulnak a térség gazdasági környezetének javításához. Célunk, hogy versenyben tudjunk maradni, melyhez elengedhetetlen a pontos gépi felszereltség és a versenyképesség javítása.

A projekt befejezési dátuma:
2018.10.10.

A projekt azonosító száma:
GINOP-2.1.8-17-2018-01832

Közreműködő szervezet:
Pénzügyminisztérium - Gazdaságfejlesztési Programokért Felelős Helyettes Államtitkárság
1139 Budapest, Váci út 81-83.
gazdasagfejlesztes@pm.gov.hu
Tel: +36 1 896 66666

GINOP-1.2.2-16-2017-00109

A projekt címe:
A Very Wood Team Kft. termelési kapacitásbővítése Nagyatádon

A kedvezményezett neve:
Very Wood Team Mérnöki Tanácsadó Korlátolt Felelősségű Társaság

A szerződött támogatás összege: 24 997 500 Ft

A támogatás mértéke: 50%

A projekt tartalma:
A pályázat során a következő eszközöket szereztük be:
- BUSELLATO Jet Optima T5 CNC megmunkáló központ
- PETTINI ART. 502/C 4 zsákos faipari elszívó berendezés.

Az új eszközökkel előállított termékek magasabb termelési technológia elérését teszik lehetővé; olyan hozzáadottérték-növekedést eredményez vállalkozásunknak, melynek keretében jelentősen magasabb minőség szinvonalú termékek gyártását tudjuk megvalósítani. Gépeink számának növelésével arányosan kapacitásunk is bővül, így több és jobb minőségű munkát tudunk elvégezni. A kapacitásbővítés által a kiélezett piaci versenyben megrendelőinknek változatlan, jó minőségű termékekkel tudunk rendelkezésére állni, nagyobb mennyiségek esetén is rövid határidővel.

A projekt befejezési dátuma: 2018.07.11.

A projekt azonosító száma: GINOP-1.2.2-16-2017-00109

Közreműködő szervezet:
Nemzetgazdasági Minisztérium – Gazdaságfejlesztési Programokért Felelős Helyettes Államtitkárság
1139 Budapest, Váci út 81-83.
gazdasagfejlesztes@ngm.gov.hu
Tel: +36 40 200-617